Meteen naar de content

šŸˆDIERENDAG SALE: GRATIS verzending en tot 30% KORTING!šŸ•

  Het steriliseren van je kat - Wat moet je weten?

  Je kat laten steriliseren is een van de belangrijkste dingen die je voor haar kunt doen, maar het is normaal dat je veel vragen hebt over de procedure.

  Hier is een overzicht van wat een castratie van een kat is, hoe het herstelproces eruit ziet en waarom je een afspraak moet boeken om het te laten doen.

  Wat houdt een sterilisatieĀ van een kat in?

  Steriliseren is een chirurgische ingreep om ongewenste zwangerschappen bij vrouwelijke katten te voorkomen, daarnaast brengt hetĀ steriliserenĀ van een kat ook een hoop andere gezondheidsvoordelen met zich mee, en zal je kat stoppen met het hebben van hittecycli (oftewelĀ krolsheid).

  Wat zijn de voordelen van mijn kat laten steriliseren?

  Steriliseren wordt niet alleen gedaan om kittens te voorkomen - het is een noodzakelijke ingreep die letterlijk jaren aan het leven van je kat kan toevoegen. Enkele van de grootste gezondheidsvoordelen zijn:

  • SterilisatieĀ elimineert vrijwel het risico op baarmoeder- en eierstokkanker
  • Sterilisatie vermindert het risico op borstkanker bij katten - vooral als ze voor de leeftijd van 6 maanden gesteriliseerd wordt.
  • Steriliseren heeft ook voordelen voor het gedrag. Ongesteriliseerde poezen zullen minder snel mekkeren of proberen te ontsnappen - wat gevaarlijk kan zijn, vooral als ze ver van huis raakt.

  Wat is de herstelprocedureĀ nadat mijn kat gesteriliseerd is?

  De procedure is vrij veilig, vooral als je kat in goede gezondheid verkeert. De meeste katten herstellen erg snel na hun sterilisatie, enĀ jongere katten zelfsĀ nog sneller. Het is dus het beste om je kat te laten steriliseren als ze nog jong is (praat met je dierenarts over de beste timing voor jouw kat).

  Het belangrijkste is haar rust te geven en ongeveer een week tot 10 dagen uit de buurt van haar incisie te houden, en als ze tijdens de operatie krols was, haar minstens een week daarna strikt binnen te houden.

  Voor drukke enĀ hyperactieve katten kan het moeilijk zijn hun energieniveau laag te houden, dus is het verstandig om je kat eventueelĀ te beperken tot een kleinere kamer en ook haar speeltijd te beperken. Ze zal misschien niet blij met je zijn, maar het zal het op de lange termijn waard zijn.

  Als je meer info zoekt over het laten castrerenĀ van je kat, kijk dan eens naar dit artikel: "Het castrerenĀ van je kat - Wat moet ik weten?"

  Gratis Verzending

  Verzendkosten binnen Nederland en Belgiƫ zijn volledig gratis.

  100% Veilige Betaling

  Betaal altijd veilig via iDeal, Creditcard, Paypal, Bancontact, Belfius, KBC/CBC en Klarna.

  14-Dagen Retour

  Wij staan achter onze producten en bieden een niet goed, geld terug beleid.

  100% Klantenservice

  Wij staan altijd voor onze klanten klaar en zijn elke dag bereikbaar.