Is je kat naar je aan het staren? Wat het betekent in kattentaal

Is je kat naar je aan het staren? Wat het betekent in kattentaal

Katten die naar jou of een ander huisdier of voorwerp staren is een doodnormale zaak die je misschien wel eens opgemerkt hebt. Sterker nog, als je ooit een staarwedstrijd met je pluizige vriend hebt gehad, is de kans groot dat je verloren hebt.

Dus, wat betekent de blik van een kat in hemelsnaam?

Nou, katten zijn niet gezegend zoals wij om hun gedachten of gevoelens uit te praten. Dus komt lichaamstaal hen te hulp, en staren is een belangrijk onderdeel van dit regime. Hoewel het natuurlijk is voor je kat om te staren en haar gevoelens uit te drukken, wil je misschien toch ontcijferen wat ze aan je wil communiceren.

Hier zijn een paar feitjes over waarom je kat zou kunnen staren. Je kunt de reden vinden als je zorgvuldig hun lichaamstaal observeert terwijl ze naar je staren.

Staren = genegenheid tonen

Als je kat naar je staart tijdens het knuffelen of andere gevallen waarin ze een blije katten lichaamstaal vertoont, dan drukt ze haar liefde aan je uit. Knippert ze langzaam en heeft ze een ontspannen, losse lichaamstaal dan is het veilig om aan te nemen dat ze haar genegenheid aan je toont.

Staren = hongergevoel

Soms kan je kat honger hebben als je vergeten bent haar eten te geven. Let op als ze in de buurt van haar voerbak is terwijl ze naar je staart. Het betekent dat ze door haar oogcontact zegt: "Ik heb honger, geef me alsjeblieft te eten!".

Staren = angstig

Zit ze je met verwijde pupillen aan te staren, gehurkt of met haar staart onder zich verstopt, dan betekent dat dat ze waarschijnlijk ergens bang voor is. Of als ze ergens verstopt zit, onder je meubels of kussen. Dit betekent dat ze angstig is en naar hulp staart.

Staren = geagiteerd

Je beestje kan met haar staart van links naar rechts kwispelen en haar oren staan rechtop en naar de zijkanten, wat betekent dat ze van streek of boos over iets is. Het kan een nieuw ding of huisdier zijn of een persoon. Ze wilt haar gevoelens over deze verandering aan jou overbrengen.

Maak je dus geen zorgen meer over het staren van je kat. Want de bovenstaande gids zal je helpen haar te begrijpen en er passend op te reageren. Veel sterkte gewenst met het kattenouderschap!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.