Waarom blaffen honden In hun slaap?

Waarom blaffen honden In hun slaap?

Uiteraard dromen mensen, maar de moderne wetenschap heeft bevestigd dat honden dat ook doen. Dit is wat het betekent als je beste vriend blaft tijdens een droom.

Waarom blaffen honden in hun slaap?

Dankzij de moderne wetenschap weten we veel over wat het betekent wanneer honden in hun slaap blaffen. De hersenen van onze huisdieren zijn op dezelfde manier gestructureerd als die van ons, ook hun vermogen om levendig te dromen, waardoor echte reacties kunnen ontstaan terwijl je hond diep slaapt.

Wetenschappers die de hersenen van honden bestuderen hebben ontdekt dat honden dromen op dezelfde manier ervaren als mensen. Als je metgezel geluiden maakt, zijn oogleden trillen, of zijn voeten in zijn slaap op "rennen" zetten, is het waarschijnlijk dat hij in het stadium van sluimering is dat bekend staat als rapid eye movement, of REM.

Hoewel hij tijdens deze bewegingen onrustig lijkt, is je huisdier in werkelijkheid in een heel diepe slaap. Dit is het stadium waarin dromen voorkomen bij zowel honden als mensen wat leidt tot het blaffen, janken en zelfs grommen dat je soms ziet als je hond diep in slaap is. Deze fysieke bewegingen zijn gewoon zijn manier om uit te beelden wat hij droomt.

Hoewel we waarschijnlijk nooit zullen weten waar onze huisdieren precies over dromen, kunnen we uit menselijke dromen afleiden dat de slapende geesten van honden vaak activiteiten herbeleven waaraan ze in wakkere uren deelnemen.

Als je huisdier in zijn slaap blaft, droomt hij waarschijnlijk over een situatie die hem in het wakende leven tot blaffen zou aanzetten, zoals het zien van een andere hond of het najagen van een konijn.

Net als voor mensen is dromen een belangrijke manier waarop dieren hun ervaringen verwerken en ervan leren, waardoor het een belangrijk deel van zijn dagelijkse routine is. Sommige hondenouders raken bezorgd als hun harige vriend tijdens de slaap onrustig lijkt, maar deskundigen zijn het er grotendeels over eens dat dit geen reden is om een slapend huisdier wakker te maken.

Slaaprennen kan erop wijzen dat je hond een konijn achterna zit, en grommen kan een teken zijn van touwtrekken met een nieuw dierbaar speeltje. Zelfs als hij een nare droom heeft, kan het wekken van je hond even desoriënterend zijn als de droom zelf en er zelfs toe leiden dat je huisdier naar je afsnauwt, dus is het beter hem deze REM cyclus van slaap te laten afmaken.

Bovendien is voldoende slaap krijgen een cruciaal onderdeel van de gezondheid van je huisdier, waardoor zijn lichaam zich kan opladen en zijn geest de dag kan verwerken. Net als bij mensen leidt het wekken van een hond midden in zijn slaapcyclus tot slaap van slechte kwaliteit, dus is het beter om je beste vriend verder te laten dromen.

Er zijn momenten dat honden 's nachts echt wakker zijn en huilen. Als je merkt dat dit bij je huisdier het geval is, controleer dan of zijn slaapplaats comfortabel is en niet te warm of koud, en of hij toegang heeft tot vers water.

Honden die overdag te weinig gestimuleerd zijn hebben soms moeite om in slaap te blijven, dus zorg ervoor dat je metgezel overdag voldoende speeltijd en beweging krijgt om hem te helpen 's nachts beter te slapen.

Als hij in zijn slaap gewoon geluiden maakt die jouw eigen slaap verstoren, probeer dan zijn bed verder van het jouwe te verplaatsen om ervoor te zorgen dat jullie beiden een goede nachtrust krijgen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.