Nagels knippen van een kat (3 tips)

Nagels knippen van een kat (3 tips)

Hoe knip je de nagels van je kat?

De nagels knippen van een kat is een belangrijk klusje voor elke kattenouder. Hieronder vertellen wij je 3 methodes hoe je dit het beste kunt doen.

Veel katten vinden het helemaal niks om hun nagels geknipt te laten worden. Maar toch moet het gebeuren.

1. Zelf knippen

Dit is veruit de lastigste methode. Weet wat je doet voordat je de nagels van je kat zelf gaat knippen. Je hebt ook deze verzorgingsbenodigdheden nodig:

Kijk uit dat je de nagels van je kat niet te kort knipt, er loopt namelijk een bloedvat in de basis van de nagel waardoor je je kat erg pijn kan doen als je hierin knipt.

2. Je kat naar een trimsalon brengen

Trimsalons zijn tegenwoordig overal te vinden. Als je kat te erg tegenstribbelt of als je je niet op je gemak voelt om de nagels zelf te knippen, is een professionele trimsalon een optie.

De gemiddelde kosten voor het knippen van de nagels van je kat bij een trimsalon liggen rond de 10 tot 15 euro, maar sommige professionele of luxere plekken kunnen duurder zijn.

3. Laat het door je dierenarts doen

Ik wist eerlijk gezegd eerst niet eens dat dit een optie was, totdat ik tegen mijn dierenarts zei dat mijn kat het haatte om haar nagels te laten knippen. Het is natuurlijk logisch dat dierenartsen dit voor je kunnen doen, ze knippen tenslotte ook de nagels van je kat bij chirurgische ingrepen.

Prijzen van dierenartsen kunnen verschillen, maar meestal ben je niet meer kwijt dan 20 euro. Sommige katten zijn beter geschikt om door de dierenarts geknipt te worden, omdat de dierenarts ze goed in bedwang weet te houden. Andere katten vinden het weer vervelend omdat ze onrustig worden in een onbekende setting. In zulke gevallen is het ook handig om de dierenarts bij je op bezoek te laten komen

Welke methode is het beste om de nagels van je kat te knippen?

Dat is een moeilijke vraag. Als je het goed wilt laten doen, zou ik zeggen dat je het beste naar de dierenarts kunt gaan. Zolang je huisdier maar niet gestresst raakt van de ervaring. Sommige katten vinden het niks om naar de huisarts te gaan, maar vinden een trimsalon dan wel weer acceptabel.

Dit kan enorm verschillen per kat. Uiteindelijk is de minst stressvolle plek voor een kat om geknipt te worden thuis, omdat dit een bekende omgeving is. Als je een kat heb die het niet erg vind om door jou geknipt te worden en compleet rustig blijft, prijs jezelf dan gelukkig! Dit is namelijk erg zeldzaam. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.