Is kattenkruid slecht voor katten?

Is kattenkruid slecht voor katten?

Hoe veilig is kattenkruid voor katten, en zijn er risico's voor honden of mensen?

Een van de grootste zorgen die kattenbaasjes hebben over kattenkruid is of het veilig is voor katten van alle leeftijden en rassen. Voor zover wij weten is het veilig, alhoewel er altijd uitzonderingen kunnen zijn.

Feit is dat bijna elke kat goed reageert op kattenkruid, maar er is altijd een kans dat bepaalde katten een allergische reactie kunnen krijgen.

Om deze reden kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen dat het onschadelijk is voor alle katten. Op dit moment is er niet genoeg informatie om absoluut te zeggen dat een bepaald ras allergisch is.

Als je je dus zorgen maakt of merkt dat je kat problemen krijgt door kattenkruid, bel dan direct je dierenarts. Echter kan ik je vertellen dat de kans dat je kat allergisch reageert zeer klein is, aangezien de meeste katten er gewoon goed op reageren. Sterker nog, een deel van de katten reageert er helemaal niet op en kijkt er niet eens naar om.

Wees dus niet teleurgesteld als je kat niet helemaal wild over de vloer rolt en gek doet wanneer je hem of haar een catnip speeltje aanbiedt. Als je meerdere katten hebt kan het zijn dat de ene helemaal in de wolken is terwijl de andere totaal ongeïnteresseerd is.

Is kattenkruid gevaarlijk voor honden of mensen?

Nee, voor zover bekend is kattenkruid niet schadelijk voor mensen, honden of andere huisdieren. 

Het heeft op ons en op honden echter niet hetzelfde effect als op katten. Katten worden er meestal namelijk speels van, maar bij honden en mensen kan het meer een kalmerend effect bieden. Sommige mensen drinken zelfs kattenkruidenthee om te ontspannen.

Dus als je je zorgen maakt dat je hond en kat gaan vechten om het kattenkruidspeeltje, dan kan ik je vertellen dat die kans zeer onwaarschijnlijk is.

Bekijk onze kattenkruid artikelen!

Heeft kattenkruid voordelen?

De ene kat is de andere niet en hoewel de meeste experts beweren dat kattenkruid een positief effect heeft, kan het op sommige katten weer nul effect hebben.

Naast de "high" die kattenkruid kan geven, heeft het ook andere voordelen. De meeste kattenbaasjes weten niet dat kattenkruid de broodnodige vitaminen en mineralen levert en bijzonder rijk is aan Vitamine E en Magnesium.

Het draagt ook bij aan een gezonde, zijdezachte vacht. Dus, als je wilt dat je kat zich amuseert, extra vitaminen en mineralen binnenkrijgt, en er op zijn best uitziet, waarom zou je hem of haar dan niet af en toe wat kattenkruid geven?

Wij bieden een superleuke collectie van kattenkruid speelgoed waarmee je kat zich optimaal kan vermaken. Onze speeltjes zijn bijzonder uniek en bieden oneindig plezier. Zo kan je kat zich lekker vermaken terwijl jij je focust op andere dingen. Je kat kan tenslotte niet verwachten dat je elke minuut van de dag beschikbaar bent!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.