3 redenen om je kat uit een verhoogde voerbak te laten eten

3 redenen om je kat uit een verhoogde voerbak te laten eten

Blije maag, blije kat, blij baasje!

Het zal je misschien verbazen, maar een simpel product dat je nodig hebt om de spijsvertering en de algehele gezondheid van je kat te behouden of te verbeteren, is een verhoogde voerbak. Serieus, het is echt zo simpel!

Als kattenouder weet je dat je kat gezond eiwitrijk voedsel nodig heeft en gehydrateerd moet blijven. Maar zelfs de meest voedzame voeding in de hele wereld zal niet effectief zijn als je de verkeerde voerbak gebruikt, als je dus nog geen verhoogd voerbakje in huis hebt, overweeg dan eens om er een te kopen voor je pluizige viervoeter.

1. Verbeterde spijsvertering = minder braken

Je zult een grote verbetering merken in de spijsvertering van je kat als je hem of haar begint te voeren uit een verhoogde voerbak. De simpele reden hiervoor is dat wanneer een kat uit een gewone voerbak eet, hij op zijn buik moet liggen of te diep moet bukken, wat veel ongemak veroorzaakt en druk zet op het maag-darmstelsel.

Met een verhoogde voerbak zal het eten zijwaarts het verteringskanaal binnenkomen in plaats van omhoog. Het voordeel hiervan is dat je kat aanzienlijk minder zal braken.

2. Betere eetgewoonten

Verhoogde voerbakken zijn erg nuttig bij het verbeteren van de eetgewoonten van je kat.

Een verhoogde voerbak forceert je kat om een betere houding aan te nemen tijdens het eten. De eetpositie waarin de kat staat zorgt ervoor dat er geen nek- of rugwervels onder druk staan. Dit kan toekomstige complicaties voorkomen of uitstellen, en bestaande complicaties verbeteren.

Denk bijvoorbeeld aan oude katten met artrose, doordat de kat niet meer hoeft te bukken zal de stress op de wervels verlicht worden waardoor de kat weer pijnloos kan eten. 

Daarom is het gebruik van een verhoogde voerbak een effectieve manier om ervoor te zorgen dat je kat comfortabel eet zonder pijn te lijden. 

3. Schoner voederstation

Een verhoogde voerbak zal ervoor zorgen dat er minder rommel wordt gemaakt door je kat. Sommige katten hebben weleens de neiging om met hun pootje de brokjes uit hun voerbak te lepelen en zo een zooitje op de vloer achter te laten. Een verhoogde voerbak voorkomt dit aangezien de kat comfortabel kan eten en geen rare fratsen hoeft uit te halen om bij zijn eten te komen.

Daarnaast zijn verhoogde voerbakken zeer makkelijk schoon te maken omdat je ze los kunt maken van de houder.

Tot slot

Dat een verhoogde voerbak voordelen heeft voor huisdieren is al lang bekend. Een verhoogde voerbak bevordert spijsvertering wat resulteert in aanzienlijk minder braken, en vermindert nekbelasting, waardoor je kat comfortabel en pijnloos kan eten. Hoe je het ook wend of keert, je verliest niks door het eens uit te proberen bij je kat. 

Welke verhoogde voerbak het beste bij jouw kat past verschilt. De ene kat heeft een voorkeur voor een kleiner formaat zoals de Pluizenleven Ergonomische Voerbak of de Hokkaido voerbak, en de andere heeft liever een groter formaat zoals de Kyoto Voerbak zodat de snorharen niet in de weg zitten. Al met al is het een uitermate simpele manier om vervelende problemen bij je kat te fixen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.